неделя, 29 октомври 2023 г.

Торта с тиквички и шам фъстък

 




Продукти:


Блат:
Брашно - 300 г
Яйца - 3 бр.
Кафява захар - 150 г
Олио - 100 мл
Бакпулвер - 10 г
Ванилия - 1 бр.
Кора от 1/2 лимон
Настъргани тиквички - 150 г

Крем:
Масло - 100 г
Захар - 100 г
Рикота - 400 г
Заквасена сметана - 100 г
Желатин - 10 г
Ванилия - 1 бр.
Лимонов сок от 1/2 лимон

Шам фъстък за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Добавят се останалите продукти за блата, след което се разбъркват с настърганите тиквички.
2.Изпичат се три блата, които трябва да са с диаметър по-малък от формата за тортата.
3.Редуват се крем и блатове.





Тортата се поръсва с шам фъстък и се поставя на хладно да стегне.







ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар