Продукти:
Бисквити с какао "Закуска" - 1 пакет
Крем:
Сметана - 500 мл
Захар - 150 г
Жълтъци - 3 бр.
Яйца - 2 бр.
Нишесте - 30 г
Масло - 30 г
Ванилия
Желатин - 15 г
За сиропиране на бисквитите:
Малини - 300 г
Захар - 50 г
Начин на приготвяне:
1.Сметаната и захарта трябва да кипнат в съд с незалепващо покритие. Яйцата се разбиват с нишестето и при непрекъснато бъркане се изливат при сметаната. Кремът трябва да ври до сгъстяване, след което се отстранява от котлона, леко се охлажда и се добавя масло, ванилия и разтворен според описанието на опаковката желатин.
2.Малините и 50 г захар се загряват, при което се отделя сок. Той се прецежда и в него се топят бисквитите, които се нареждат в основата на подходяща форма. Редуват се с крем до изчерпване на количествата. Тортата се покрива с желиран сок от малини и с дървено шишче се рисуват фигури. Може допълнително да се декорира с вкусния плод.
Няма коментари:
Публикуване на коментар