вторник, 19 септември 2023 г.

Торта с кондензирано мляко и ягоди

 




Продукти:


Кондензирано подсладено мляко - 300 мл
Кисело мляко - 200 г
Желатин - 10 г
Ванилия
Ягоди - 300 г

Начин на приготвяне:

1.Кондензираното и киселото мляко се смесват и леко се затоплят.
2.Разбъркват се с ванилия или други аромати и разтворен според описанието на опаковката желатин. По желание могат да се добавят и наситнени ягоди.
3.Ягодите се нарязват и се нареждат в основата и страните на тортена форма с подвижно дъно. Кремът се излива върху тях и се слага в хладилник за няколко часа.
4.След като стегне, тортата се обръща върху подходящ поднос. Така приготвеният десерт е ефектен и много вкусен.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар