четвъртък, 14 февруари 2019 г.

Шоколадови мъфини с ягодов крем



ПРОДУКТИ

Яйца - 3 бр.
Захар - 80 г
Шоколад - 100 г
Масло - 100 г
Брашно - 60 г
Какао - 15 г
Бакпулвер - 10 г

Крем:
Сладкарска сметана - 200 мл
Кондензирано мляко - 200 г
Смлени ягоди - 50 г

Ягоди и мента за декорация, пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1.С миксер се разбиват яйцата, захарта, разтопеният на водна баня шоколад и маслото. Добавят се сухите съставки и с получената смес се пълнят малки силиконови форми.


2.Мъфините се пекат на 180 градуса за 20 минути. Изваждат се от формите и се разполовяват, а ягодовият крем слепва двете половинки. 
Поръсват се с пудра захар и се декорират с ягоди и листа от мента.





Няма коментари:

Публикуване на коментар