Аспержи
Сос:
Кисело мляко - 200 г
Лека майонеза - 100 г
Горчица - 10 г
Копър, лимонов сок
Зехтин - 15 мл
Чесън - 2 скилидки
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Белите аспержи се измиват и влакнестата им основа се отстранява. В рецептата са приготвени на пара. Поради нежната си структура те не трябва да се готвят повече от 5 минути, след което трябва да се облеят със студена вода, за да спре варенето.
2.Поръсват се с дресинг от зехтин, лимонов сок, копър, сол и черен пипер. Поднасят се със сос от кисело мляко, майонеза, горчица, копър, лимонов сок, зехтин, настърган чесън, сол и черен пипер.
Аспержите могат да се консумират бланширани в гореща вода, задушени в масло или приготвени на пара.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване