За мъфините:
Яйца - 3 бр.
Захар - 120 г
Брашно - 90 г
Картофено нишесте - 15 г
Масло - 15 г
Стафиди - 30 г
Бакпулвер - 5 г
Ром - 10 мл
Кора и сок от 1/2 лимон
За фондана:
Бонбони маршмелоу - 150 г (неоцветени)
Вода - 30 мл
Пудра захар - 500 г
Сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Мъфини:
1.Яйцата и захарта се разбиват с миксер до побеляване и се разбъркват с предварително накиснати във вода и малко ром стафиди и останалите описани продукти. Яйчената смес се излива в намаслени формички за мъфини и се пече на 170 градуса за около 20 минути.
Фондан:
2.Бонбоните и водата се загряват в микровълнова фурна за около 1 минута и се разбъркват с намаслена лъжица. Добавя се сладкарска боя и малки количества от пудрата захар до образуване на тесто. То се слага в добре затворен съд и може да се съхранява няколко месеца в хладилник. Ако се втвърди и стане трудно за моделиране, захарното тесто се поставя в микровълнова фурна за 10 секунди, след което се размесва с намазани с разтопено масло ръце. С този фондан се декорират мъфини и други сладкарски печива.
Няма коментари:
Публикуване на коментар