ПРОДУКТИ:
Блат:
Бисквити - 200 г
Орехи - 50 г
Масло - 100 г
Крем с манго:
Манго - 1 бр.
Заквасена сметана - 200 г
Крема сирене - 200 г
Захар - 100 г
Сок от 1 портокал
Желатин - 10 г
Бял крем:
Крема сирене - 200 г
Течна сметана - 200 мл
Захар - 100 г
Екстракт от ванилия
Желатин - 10 г
Малиново желе:
Малини - 200 г
Захар - 100 г
Вода - 30 мл
Желатин - 5 г
Начин на приготвяне:
1.Бисквитите и орехите се смилат с миксер. Добавя се размекнато масло, което прави сместа мека. В основата на намаслена форма с подвижно дъно се нанася бисквитеното тесто на тънък пласт.
2.Мангото се обелва и се смила. Разбърква се с крема сирене, заквасена сметана, захар и сок от портокал. Леко се загрява и се добавя разтвореният желатин. Получава се жълт крем, който се излива върху блата и се слага в хладилник, за да стегне.
3.Малините, захарта и водата трябва да кипнат в съд на котлона, след което леко се охлаждат и се разбъркват с разтворен желатин. Те се изливат върху жълтия крем и отново се слагат на хладно.
4.Белият крем се приготвя от посочените продукти и с него се покрива чийзкейка.
Декорацията е направена с пеперуда от бял айсинг, която е покрита с желиран сок от малини.
Няма коментари:
Публикуване на коментар