вторник, 19 май 2015 г.

Руло с лозови листа, кайма и ориз






Продукти:

Кайма - 500 г
Ориз - 100 г
Зеленчуков бульон - 500 мл
Моркови - 1-2 бр.
Доматено пюре - 30 г
Див лук - 1 връзка
Девисил, сумак, сол и черен пипер
Лозови листа

Начин на приготвяне:

1.Лозовите листа се подреждат в подходяща форма и се поръсват със сол и черен пипер. По желание предварително могат да се бланшират.




2.Нарязаните зеленчуци се задушават в олио и малко вода, добавят се оризът, каймата и доматеното пюре. Сместа се овкусява с подправките, залива се с 300 мл зеленчуков бульон и ври до набъбване на ориза. Разпределя се в основата на формата и се покрива с останалите лозови листа във вид на руло. То се залива с останалия бульон и се пече под алуминиево фолио на 180 градуса за 30 минути.
3.Обръща се върху поднос и се украсява с цвят от див лук и девисил.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар