понеделник, 4 май 2015 г.
Десерт с бутер тесто, круши и стафиди
Продукти:
Бутер тесто - 1 кора
Круши - 2-3 бр.
Стафиди - 50 г
Орехи - 100 г
Канела - 10 г
Овесени трици - 50 г
Кафява захар - 50 г
Ром - 15 мл
Жълтък за намазване
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1.От тестената кора с формичка се изрязват кръгчета, които се прищипват на 6 места. Намазват се с разбит жълтък и се поръсват с кафява захар. В основата се слагат малко овесени трици.
2.Стафидите се накисват за 15 минути в малко гореща вода и ром, след което се прецеждат. Разбъркват се с обелени и нарязани круши, овесени трици, леко запечени и начупени орехи, захар и канела. От тази смес се слага в центъра на всяко кръгче.
3.Пекат се на 200 градуса за 15 минути и се поръсват с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар