събота, 11 април 2015 г.

Великденско предястие със сварени яйца





Продукти:

Сварени яйца

Сос:
Заквасена сметана, лека майонеза, горчица, настъргани лимонова кора и чесън, сол, черен пипер

Сок от цвекло

Начин на приготвяне:

1.Черупките на сварените яйца се напукват с лъжичка и се пускат в сок от цвекло. След 15 минути се обелват и се получава красива мраморна шарка.




2.Яйцата се нарязват, поръсват се със сос и се украсяват с листенца от мента.




Яйцата за Великден се боядисват ефектно с желатинова златиста боя, след което могат допълнително да се украсят с орнаменти от хартия. Последната се залепва с четка и яйчен белтък.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар