Продукти:
Блат:
Белтъци - 5 бр.
Захар - 150 г
Брашно - 150 г
Пшеничено нишесте - 50 г
Масло - 30 г
Бакпулвер - 10 г
Ванилия - 1 бр.
Кокосови стърготини - 50 г
Сироп за блата: 100 мл леко подсладено прясно мляко и портокалова есенция
Крем:
Сладкарска сметана - 200 мл
Прясно мляко - 100 мл
Портокалов сок - 100 мл
Нишесте - 30 г
Жълтъци - 3 бр
Кокосови стърготини - 50 г
Масло - 30 г
Бял шоколад - 100 г
Портокалов ликьор - 10 мл
Желатин - 30 г
Начин на приготвяне:
1.Блат:
Белтъците се разбиват на сняг заедно със захарта. Леко се разбъркват със сухите съставки и разтопеното масло. Сместа се пече в широка тава, покрита с хартия за печене до златисто.
2.Крем:
Прясното мляко и портокаловият сок се изливат в тенджера с двойно дъно, която се слага на котлона. При непрекъснато бъркане се добавят разбитите с нишесте и малко студено прясно мляко жълтъци. След сгъстяване кремът се разбърква с масло, начупен бял щоколад, кокосови стърготини, 10 мл ликьор и сметана. Леко се охлажда и се добавя разтвореният желатин.3.След като стегне, кремът се шприцова върху сиропирания с прясно мляко блат. Последният се навива на руло и се поръсва с кокосови стърготини. От този блат могат да се изрежат квадратни форми и да се направят пастички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар