Продукти:
Тесто:
Брашно - 400 г
Прясно мляко - 200 мл
Мая - 15 г
Яйца - 3 бр.
Разтопено масло - 30 г
Сол - 10 г
Плънка:
Яйца - 2 бр.
Сирене - 250 г
Пресен лук - 1/2 връзка
Начин на приготвяне:
1.Маята се разтваря в затоплено прясно мляко. С 2 яйца, 1 белтък и останалите продукти се замесва меко тесто. То се покрива с кухненско фолио и се оставя да втаса.
2.Разточват се малки овални кори. Те се оформят като ладийки и се пълнят със смес от разбъркани яйца, натрошено сирене и пресен лук.
3.Тестото се намазва с разбит жълтък и отново трябва да втаса. Ладийките се пекат на 180 градуса за 15 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар