Продукти:
Телешко месо - 500 г
Картофи - 250 г
Лук - 1 глава
Микс от замразени зеленчуци (броколи, карфиол, грах, моркови) - 250 г
Червена, зелена и жълта чушка
Розмарин, магданоз
Сол, червен и черен пипер
Масло - 30 г
Начин на приготвяне:
1.Телешкото месо се нарязва и ври в тенджера под налягане във вода със сол, черен пипер и розмарин за 40 минути.
2.Нарязаният лук се задушава в малко мазнина и телешки бульон със сол, червен, черен пипер и накрая - картофите. В края на готвенето се добавят нарязаните на ивици чушки, останалите зеленчуци, маслото и телешкото месо. Ястието ври под капак до омекване на зеленчуците.
3.При поднасяне се поръсва с магданоз.
Вкусно, а и апетитно поднесено! :)
ОтговорИзтриванеПриятна вечер, Таня!