понеделник, 12 януари 2015 г.

Ароматни ябълки с червено вино и шоколад



Продукти:

Ябълки - 500 г
Червено вино (ликьор или сок от червено цвекло) - 300 мл
Захар - 50 г
Черен шоколад - 150 г
Канела, карамфил, куркума

Начин на приготвяне:

1.Ябълките се обелват и се поставят във вряща подсладена вода с карамфил, куркума и канела. Те трябва да омекнат.
2.Слагат се в червено вино за 1-2 часа, за да се оцветят.


3.Поднасят се, заляти с разтопен шоколад. Водата от варенето на ябълките може да се добави към различни кремове.


Идеята за оцветяването е на известния кулинар Рудолф.

2 коментара:

  1. Страхотен аромат се разнася! Чудесна идея!
    Танче, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН!
    Бъди здрава и нека името ти носи много щастие, любов и късмет! Весел празник!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване