Продукти:
Микс от морски дарове (калмари, скариди, миди, риба) - 400 г
Рибен бульон или вода - 1,5 л
Готварска сметана - 150 мл
Брашно - 15 г
Лук - 1 глава
Кервиз - 1 стрък
Морков - 1-2 бр.
Домат - 1 бр.
Картофи - 2-3 бр.
Масло - 30 г
Магданоз, девисил
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Нарязаните на ситно лук, моркови, кервиз и домат се задушават в малко мазнина и вода, добавят се и картофите. Зеленчуковата смес се овкусява със сол и черен пипер и се залива с бульон, който ври до омекване на зеленчуците. Брашното и сметаната при непрекъснато бъркане се добавят към супата, като я сгъстяват.
2.Морските дарове се запържват за 3-4 минути в нагорещено масло, овкусяват се с лимонов сок, сол и черен пипер и се прибавят към зеленчуковата смес. Супата се поръсва с нарязани магданоз и девисил. По желание може да се подправи и с настърган чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар