Продукти:
Патладжани - 3 бр.
Див копър - 1 глава
Моркови - 1 бр.
Червени чушки - 1 бр.
Лук - 1 глава
Домати - 1 бр.
Магданоз, девисил
Чесън - 1 скилидка
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Патладжаните се издълбават и се слагат в студена подсолена вода за 30 минути. Изваждат се и се поръсват със сол, черен пипер и олио.
2.Доматът се нарязва на дребни кубчета, а останалите зеленчуци - на ивици. В тиган с малко мазнина леко се запържват лукът, морковът, копърът,чушката, издълбаната вътрешност на патладжаните и доматът. Сместа се разбърква с нарязани магданоз, девисил и чесън. Добавят се сол и черен пипер. Овкусените патладжани се пълнят със зеленчуците и се поставят в тава с малко вода. Тавата се покрива с алуминиево фолио.
Няма коментари:
Публикуване на коментар