петък, 1 август 2014 г.

Сладкиш с кайсии






Продукти:

Брашно - 200 г
Прясно мляко - 100 мл
Яйца - 3 бр.
Захар - 200 г
Масло - 150 г
Ванилия - 1 бр.
Канела - 1 щипка
Бакпулвер - 10 г
Ром - 10 мл
Кайсии - 200 г
Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Част от кайсиите се нарязват на малки парченца. Другата част - на резени, с които се облепват основата и стените на форма с кухненска хартия.




2.Останалите продукти се разбиват с миксер до кексово тесто, което се излива в средата на формата. Върху него се нареждат парченца от нарязани кайсии.




3.Редуват се кексово тесто и кайсии до изчерпване на количествата. Сладкишът се пече на 180 градуса за 40 минути. Поръсва се с пудра захар.




ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар