Бял шоколад - 200 г
Сметана - 200 г
Ягоди - 300 г
Бишкоти - 20 бр.
Прясно мляко - 100 мл
Ром - 10 мл
Захар - 80 г
Желатин - 30 г
Начин на приготвяне:
Бишкотите се напръскват с прясно мляко, разбъркано с ром и малко захар. Един блат от тях се подрежда в основата на форма за торта, покрита с кухненска хартия. Върху него се слагат нарязани парченца ягоди.
Шоколадът се разтопява на водна баня. Към него се добавя сметаната.
Останалите ягоди и 80 г захар се смилат с миксер, леко се затоплят и се разбъркват с разтворен желатин.В тортата се редуват: блат от бишкоти, мус от ягоди и крем от разтопен шоколад и сметана. Така се получават шарките на тортата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар