Продукти:
Брашно - 250
Мая - 10 г
Разтопено масло - 20 г
Прясно мляко - 100 мл
Захар - 5 г.
Яйца - 2 бр.
За плънката:
Готварска сметана - 100 мл
Яйца - 3 бр.
Разтопено масло - 30 г
Брашно - 30 г
Червена чушка - 1 бр
Моркови - 1 бр.
Лук - 1 глава
Тиквички - 2 бр.
Магданоз - 1/2 връзка
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Маята и захарта се разтварят в затоплено мляко. Разбъркват се с малко брашно и сместа трябва да втаса за 30 минути. Добавят се 1 яйце и 1 белтък и останалите продукти, от които се замесва меко тесто. То се разточва и се слага в съд с кухненска хартия. Намазва се с жълтък, поръсва се със сусам и в средата върху кухненска хартия се слагат зърна от зрял фасул, за да не се надигне тестото при печенето, което става за 15 минути на 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар