Продукти:
Замразен грах - 300 г
Картофи - 300 г
Масло - 40 г
Прясно мляко - 200 мл
Копър - 1/2 връзка
Зелен лук - 1/2 връзка
Лимонов сок - от 1/2 лимон
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Грахът се бланшира за 2-3 минути във вряща подсолена вода.
2.Зеленчуците се нарязват и се задушават в масло и малко вода за няколко минути.
3.Картофите се сваряват и се обелват. Един от тях се оставя за украса на супата.
4.Всички зеленчуци се пасират с миксер заедно с подправките. Добавя се гореща вода и мляко до кремообразна смес. Излива се в подходящ съд и се слага на котлона за десетина минути.
5.С формичка от сварения картоф се изрязва цвете, което се издълбава и в него се шприцова гъст крем от грах и картофи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар