Продукти:
Рикота (пълномаслена извара) - 400 г
Сладкарска сметана - 200 г
Захар - 100 г
Сок от 1/2 портокал
Готово руло - 400 г
Портокалово сладко - 80 г
Желатин - 20 г
Шоколадови пръчици за украса
Начин на приготвяне:
1.Рикотата, сметаната, захарта, сокът от портокал и част от прецеденото сладко се разбиват на гладък крем. Добавя се желатинът, който предварително се накисва в малко студена вода, след което леко се загрява, за да се разтвори.
2.Рулото се реже по дължина и с него се облепват стените и основата на форма, покрита с кухненско фолио. Блатът се намазва с останалото сладко и върху него се излива кремът. Чийзкейкът се украсява с шоколадови пръчици и след охлаждане (около 2 часа) се изважда от формата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар