Брашно - 400 г
Прясно мляко - 200 мл
Яйца - 4 бр.
Мая - 20 г
Мед - 30 г
Масло - 40 г
Сушени боровинки - 150 г
Ябълка - 1 бр.
Галета - 10 г
Ванилия - 1 бр.
Канела - 1/2 чаена лъжичка
Ром - 15 мл
Начин на приготвяне:
1.Маята се разтваря в затопленото прясно мляко. Добавят се брашното, яйцата, разтопеното масло, медът, боровинките (накиснати в ром или коняк за 15 минути) и ванилията. При печенето алкохолът се изпарява. Тестото трябва да е по-гъсто от това за кекс.
2.Ябълката се обелва и се нарязва на парченца, които се разбъркват с галетата и канелата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар