Продукти:
Белтъци - 5 бр.
Захар - 150 г
Лимонена киселина - 1 щипка
Ванилия - 2 бр.
Брашно - 150 г
Нишесте - 50 г
Прясно мляко - 50 мл
Разтопено масло - 30 г
Бакпулвер - 1 пакетче
Сухи плодове - 100 г
Разтопен шоколад - 100 г
Сварено кафе - 100 г
Ром - 1 супена лъжица
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Белтъците, захарта, ванилията и лимонената киселина се разбиват на сняг. Внимателно се разбъркват пресятото брашно, нишестето, млякото, маслото, бакпулверът и белтъците.
2.Изсипва се в кексова форма с кухненска хартия и се поръсва с нарязаните сушени плодове, които леко се притискат в сместа. Кексът се пече на 170 градуса за 35 минути.
3.След като се охлади, се поръсва с пудра захар, правят се нарези с нож и се залива с разбърканите шоколад, ром и кафе.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар