Продукти:
Скариди - 400 г
Масло - 50 г
Соев сос - 20 мл
Лимонов сок от 1/2 лимон
Чесън - 2 скилидки
Брашно - 20 г
Сусамени семена - 40 г
Сол, черен пипер
Сметана - 300 мл
Бяло вино - 50 мл
За салатата:
Микс от задушени зеленчуци, разтопено масло, лимонов сок, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Скаридите се разбъркват с марината от соев сос, лимонов сок, настърган чесън, сол и черен пипер. Престояват около 30 минути и се отцеждат.
2.Овалват се в смес от брашно и сусам и се пържат до златисто в нагорещено масло. Изваждат се от мазнината и към нея се добавят сметаната, виното, останалата марината, сол и черен пипер. Сосът ври до сгъстяване.
3.Скаридите се сервират топли и хрупкави заедно със салата от зеленчуци и сметанов сос.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар