Продукти:
Пилешко месо - 500 г
Амарант - 50 г, /или други семена по избор/
Лук - 200 г
Моркови - 200 г
Картофи - 200 г
Масло - 30 г
Зехтин за готвене
Марината:
Соев сос - 30 мл
Зехтин - 15 мл
Лимонов сок - от 1/2 лимон
Розмарин, сол, черен пипер
Панировка:
Яйца - 2 бр.
Бира - 30 мл
Брашно - 50 г
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Пилешкото месо се нарязва и престоява в маринатата за 2 часа. Всяко парченце се потопява в добре разбърканата панировка от посочените продукти и се поръсва със семена. Пържи се в нагорещена мазнина до златисто.
2.Нарязаните зеленчуци се задушават в зехтин, масло и малко вода до омекване. Овкусяват се със сол и черен пипер и с тях се гарнират пилешките хапки.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар