Продукти:
Бутер тесто - 1 кора
Яйца - 3 бр.
Сирене - 250 г
Кисело мляко - 30 г
Сода за хляб - 5 г
Брашно - 20 г
Олио - 15 г
Начин на приготвяне:
1.Тестената кора леко се разточва и от нея се изрязват квадрати.
2.Плънката за баниците се прави от изброените продукти и от нея се слага с лъжичка във всеки квадрат. Краищата леко се намокрят и тестото се прегъва.
3.Баниците се слагат в съд за готвене на пара за 15 минути.
4.В намаслен и нагорещен тиган се запичат от двете страни до златисто и се получава хрупкава коричка.
Бутер тестото съдържа голям процент мазнина. Част от нея се отделя във водата, която е под решетката. Така приготвени, баниците са много по-леки за консумация, а съчетанието на коричка и мек пълнеж е наслада за ценителите на този вид тестени изделия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар