Продукти: Глазура:
Сметана - 400 мл
Плънка: Захар - 200 г
Белени бадеми - 100 г Масло - 30 г
Крема сирене - 100 г Нес кафе - 30 г
Кокосови стърготини - 50 г Ванилия
Бял шоколад - 100 г Лимонов сок на вкус
Мед - 50 г
Ликьор "Лимончело" - 10 мл Бамбукови шишчета
Начин на приготвяне:
1.Плънката за бонбоните се приготвя от смлени бадеми, разтопен на водна баня шоколад и останалите описани продукти. Поставя се за 1 час в хладилник. Оформят се бонбони с правоъгълна или с кръгла форма.
2.Сметаната, захарта и маслото се загряват в съд на котлона до светъл карамел. Разбъркват се с нес кафе, ванилия и лимонов сок. В тази глазура се потопяват забодените с шишчета бонбони, след което се поставят върху силиконова повърхност.
Останалата карамелена смес се излива в тава, покрита с хартия за печене. Оставя се в хладилник за няколко часа, след което се реже на квадратчета.
Бонбоните се поръсват с кокосови стърготини и се декорират с белени бадеми.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар