Брашно - 150
Захар - 130
Яйца - 4 бр.
Какао - 30 г
Бакпулвер - 10 г
Ментов ликьор - 10 мл
Настъргана кора от лимон
Сол - 1 щипка
Круши - 2 бр.
Топинг: разтопен на водна баня шоколад - 150 г, 1 супена лъжица растително масло и 70 мл сметана
Още: кокосови стърготини за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем. Добавят се солта, ароматите и брашното, пресято с какаото и бакпулвера.
2.В намаслена тавичка с диаметър 30 - 35 см се излива половината от сместа и през сито леко се поръсва с брашно по цялата повърхност. Подреждат се обелените и нарязани круши, които се покриват с останалото кексово тесто.
Сладкишът се пече на 180 градуса за 25 - 30 минути. След като се охлади, се поръсва с топинга и кокосовите стърготини.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар