четвъртък, 7 септември 2023 г.

Хрупкави карамелени корички с ядки. Без захар!

 




                                                                          Продукти:


Без захар:

Изомалтулоза - 100 г

Кокосово масло - 20 г

Сол - 1 щипка
Ядки - 100 г


С кристална захар:
Захар - 130 г

Масло - 70 г
Сол - 1 щипка

Ядки - орехи, бадеми и др.

Начин на приготвяне на двата вида карамел:

1.Ядките се запичат и се натрошават.
2.Захарта и маслото се карамелизират и се изливат върху силиконова повърхност на тънък пласт.
3.Карамелът се поръсва с ядки и се начупва на парченца.

Това е чудесна алтернатива на карамелен десерт без захар!


ДОБЪР АПЕТИТ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар