ПРОДУКТИ:
Горчица - 15 г
Чесън - 2 скилидки
Вода от консерва нахут - 100 мл
Зехтин (олио) - 150 мл
Куркума - 1 щипка за цвят
Сок от 1 лимон
Сол и черен пипер на вкус
Нахут от консерва - за сгъстяване на майонезата
Начин на приготвяне:
Това е един много лесен начин да се направи домашна майонеза без консерванти и оцветители и без да се добавя олиото капка по капка, както е при яйчената.
В блендер се слагат 100 мл вода от консерва нахут и останалите описани продукти. Трябва да се получи еднородна смес. За сгъстяване се добавят зрънца от нахут до нужната консистенция.
Тази майонеза е много вкусна и с нея могат да се приготвят различни видове салати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар