ПРОДУКТИ:
Крем:
Сметана - 800 мл
Маскарпоне - 500 г
Захар - 150 г
Бял шоколад - 200 г
Ванилия
Ром - 15 мл
Кора и сок от 1/2 лимон
Желатин - 30 г
Палачинки:
3 яйца, 250 г брашно, 500 мл прясно мляко, щипка сол, 30 г какао
Микс от плодове - боровинки, малини, праскови
Сладко от малини
Начин на приготвяне:
1.Продуктите за палачинките се разбъркват добре и се разделят в две купи. Към едната част се добавя какао и така се получава жълто и кафяво тесто. Палачинките се приготвят в намаслен и нагорещен тиган. Прави се руло от 2 кафяви и една жълта палачинки, които се слепват с малиново сладко. Нарязват се напречно през 1 см и с тях се облепват стените на тортена форма.
2.Сметаната, маскарпонето и захарта се разбиват, към тях се излива разтопеният на водна баня бял шоколад, добавят се ароматите и разтвореният желатин.
3.В основата на тортената форма се слага една кафява палачинка, излива се малко крем, а върху него се подреждат палачинки, пълни с крем и нарязани плодове.
Няма коментари:
Публикуване на коментар