ПРОДУКТИ
Кекс:
Масло - 100 г
Захар - 200 г
Яйца - 4 бр.
Прясно мляко - 100 мл
Бакпулвер - 10 г
Какао - 20 г
Ванилия
Плънка:
Бял шоколад - 100 г
Захаросани портокалови корички - 20 г
Шоколадово тесто за моделиране:
Тъмен шоколад - 150 г
Глюкоза - 120 г
За декориране: сладкарска златиста и сребриста боя, захарни перлички
Начин на приготвяне:
1.За шоколадовото тесто глюкозата леко се затопля и шоколадът се разбърква с нея до разтопяване. Получава се еластично тесто, което се разточва върху силиконова повърхност с помощта на малко какао.
2.С шоколадовата кора се моделират яйца и зайчета.
3.Фигурите се пълнят с кекс, който предварително е получен при разбиване на размекнато масло със захар, яйца, прясно мляко, какао, бакпулвер и ванилия. Тестото се излива в широка тава с пергаментова хартия и се пече на 180 градуса за 15 минути.
В средата на яйцата се слага част от портокаловата плънка.
В средата на яйцата се слага част от портокаловата плънка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар