петък, 15 септември 2017 г.

Бисквити с карамел и шоколад


Продукти

За карамела:
Захар - 200 г
Вода - 20 мл
Сладкарска сметана - 100 мл
Масло - 30 г

За бисквитите:
Шоколад - 130 г
Яйце - 1 бр.
Брашно -100 г
Захар - 50 г
Фъстъци (или други ядки) - 30 г
Масло - 30 г
Ванилов екстракт

За глазурата:
Шоколад - 100 г
Масло - 20 г

Начин на приготвяне:

1.За бисквитеното тесто, шоколадът се разтопява на водна баня и се разбърква с леко запечени смлени фъстъци и останалите продукти. В малки правоъгълни формички бисквитите се пекат на 180 градуса за 10 минути.
2.След охлаждане се потопяват в глазурата.


3.За карамела, захарта се изсипва в дълбок съд на котлона заедно с водата и се загрява до златисто. Внимателно и при непрекъснато бъркане се излива затоплената сметана и се добавя маслото. Карамелът, сметаната и маслото се загряват до 120 градуса и със сместа се пълнят силиконови формички.

След охлаждане карамелените бонбони се залепват с помощта на малко разтопен шоколад върху бисквитите. Декорират се с мента и фъстъчен крокан.







Няма коментари:

Публикуване на коментар