неделя, 4 декември 2016 г.

Коледни елхи от маслено тесто



Продукти:

Брашно - 300 г, масло - 150 г, захар - 100 г, яйце - 1 бр., какао - 30 г, прясно мляко - 30 мл, бакпулвер - 10 г, ванилия

За декорация - фондан, кокосови стърготини и дребни захарни фигурки

Начин на приготвяне:

1.Замесва се маслено тесто, което се слага на хладно за 30 минути. Разточва се тънка кора и от нея се изрязват елхички, които се пекат на 180 градуса за 8 минути.
2.Върху бисквитите с четка се нанася захарен разтвор, който съдържа 1 част вода и 2 части захар. Елхите се покриват с релефен фондан и се разполовяват.


3.Слепват се три или повече половинки в изправено състояние към отрязаната част. Поръсват се с кокосови стърготини и захарни фигурки.



Тези елхички могат да се направят с маслено тесто без какао и да се украсят с оцветен в зелено айсинг. Върху него с пош или фунийка от хартия за печене се нанася бял айсинг и с тънко шишче се очертават различни фигури.


Тези бисквитени елхи също се декорират с цветни захарни фигурки, които им придават празничен вид.


Няма коментари:

Публикуване на коментар