Продукти
Тесто:
Брашно - 500 г
Прясно мляко - 250 мл
Яйца - 5 бр.
Мая - 20 г
Захар - 150 г
Масло - 120 г
Екстракт от ванилия - 10 мл
Настъргана лимонова кора
Плънка:
Локум - 1 кутия
Начин на приготвяне:
1.Маята и супена лъжица захар се разтварят в затоплено прясно мляко и се разбъркват с малко брашно до рядка кашичка.
2.След като сместа втаса, към нея се добавят 4 яйца, 1 белтък и останалите продукти без маслото. Замесва се меко тесто, което се покрива с кухненско фолио и се слага в хладилник за 1 нощ.
3.Маслото се разтопява и при непрекъснато месене се добавя към втасалото тесто.
4.Разточва се кора, която се нарязва на правоъгълници и в тях се нареждат парченца локум. Навива се руло, което се усуква и се връзва на възел.
Няма коментари:
Публикуване на коментар