Тесто:
Брашно - 300 г
Масло - 200 г
Захар - 100 г
Яйце - 1 бр.
Ванилия - 1 пакетче
Пълнеж:
Захар - 150 г
Настъргана дюля - 100 г
Начин на приготвяне:
1.Тестото се замесва от посочените продукти, покрива се с кухненско фолио и се поставя на студено за 30 минути. Захарта за пълнежа се карамелизира в подходящ съд на котлона и се разбърква с настърганата дюля.
2.Малки силиконови формички се пълнят с готовото тесто, което в средата се натиска с объл предмет.
След като се опекат до златисто, те се вадят от формите и в средата с малка лъжичка се поставя пълнежът.
Сладките се пекат на 200 градуса за около 10 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар