Продукти:
Тиква
Ябълки - 3 бр.
Годжи бери, стафиди (или други сушени плодове) - 150 г
Орехи, бадеми - 150 г
Мед - 50 г
Ром - 15 мл
Мента - 4-5 листенца
Канела - 5 г
Начин на приготвяне:
1.Тиквата се издълбава и семките се отстраняват.
3.Ябълките се обелват и се нарязват. Сушените плодове се накисват в малко топла вода и ром за 15 минути. Ядките се запичат на сух тиган за 2-3 минути.
4.Ябълките, сушените плодове и ядките се разбъркват с мед, нарязана мента и канела. По желание за по-голяма плътност могат да се добавят 2-3 супени лъжици овесени трици.
5.Тиквата се пълни с плодовата смес и се пече още 30 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар