Продукти:
Октопод - 1 кг
Бяло вино - 100 мл
Бахар, дафинов лист
Лимонена мащерка, розмарин
Морска сол, черен пипер
Чесън - 2-3 скилидки
Балсамов оцет
Зехтин за готвене
Начин на приготвяне:
1. Октоподът се измива и се почиства добре. Поставя се във вода с бахар, дафинов лист, розмарин, черен пипер и бяло вино. Трябва да се вари на слаб огън за 40 минути, като се захлупва с чиния, за да не изплува над водата. Проверява се с остър нож, който лесно пробива най - плътната му част.
2.Докато е още горещ се поставя върху пластична силиконова повърхност, поръсва се с лимонена мащерка и се навива плътно на руло. Слага се на хладно за 2-3 часа и по този начин се желира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар