Продукти:
Блат:
Моркови - 100 г
Червено цвекло - 100 г
Прясно мляко - 200 мл
Брашно - 200 г
Яйца - 2 бр.
Зехтин за готвене - 15 мл
Сода за хляб - 1 щипка
Сол, черен пипер
Крем:
Маскарпоне - 400 г
Кисело мляко - 200 г
Смлени бадеми - 50 г
Сварени моркови - 150 г
Индийско орехче - 1 щипка
Див лук, копър, сол, черен пипер
Желатин - 20 г
Начин на приготвяне:
1.Яйцата се разбиват с миксер, добавят се прясното мляко, зехтинът и брашното. Яйчената смес се разделя на две части. Едната се разбърква със 100 г сварени и пасирани моркови, а другата - със сварено и пасирано цвекло.
2.Овкусяват се със сол и черен пипер и с лъжица се изливат на ивици в широка тава с хартия за печене. Върху тестото с дървено шишче се правят произволни фигури.
3.Палачинковият блат се пече на 180 градуса за 10 минути и след охлаждане се реже на ивици. С тях се облепват основата и стените на тортена форма.
4.Кремът се прави от сварените и настъргани моркови, които се разбъркват с останалите изброени продукти. Към тях се добавя разтворен според указанията на опаковката желатин. Излива се в средата на формата и се поставя на хладно за 2-3 часа, за да стегне.
ДОБЪР АПЕТИТ!