Продукти:
Тесто:
Брашно - 500 г
Прясно мляко - 150 мл
Кисело мляко - 100 г
Сода за хляб - 5 г
Мая - 20 г
Яйца - 2 бр.
Олио - 30 г
Сол - 15 г
Захар - 5 г
Плънка:
Сирене - 300 г
Яйце - 1 бр.
Масло - 30 г за намазване
Сусамени семена за поръсване
Начин на приготвяне:
1.С изброените продукти се замесва меко тесто, което трябва да втаса.
2.Малки части от тестото се разтеглят с намаслени пръсти под формата на правоъгълници и се намазват с разтопено масло.
3.Сиренето се надробява и се разбърква с яйцето. От тази плънка се слага в средата на всеки правоъгълник и краищата се прищипват.
Няма коментари:
Публикуване на коментар