Продукти:
Ориз - 100 г
Пилешки бульон - 300 мл
Гъби - 400 г
Лук - 1 глава
Кашкавал - 100 г
Копър, мащерка
Куркума, сол, черен пипер
Зехтин за готвене
Начин на приготвяне:
1.Нарязаният лук се запържва в малко мазнина и се добавя оризът, който трябва да стане прозрачен. Разбъркват се със сол, черен пипер и куркума и се налива пилешкият бульон. Оризът ври до готовност и се поръсва с настърган кашкавал, копър и мащерка.
2.Измитите и изчистени гъби се овкусяват със сол, черен пипер и зехтин. Пълнят се с оризовата смес и се пекат за 10 минути на 180 градуса.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар