понеделник, 24 ноември 2014 г.

Милфьой с крем от кестени и шоколад



Продукти:

Тънки кори за баница - 2 бр.
Сварени кестени - 300 г
Маскарпоне - 150 г
Разтопен шоколад - 100 г
Мед - 20 г
Кафява захар - 30 г
Разтопено масло - 30 г
Орехи - 100 г
Канела - 10 г
Ром - 10 мл

Начин на приготвяне:

1.Корите се нарязват на правоъгълници, намазват се с разтопено масло и се поръсват със захар и леко запечени и смлени орехи. Слагат се по 2 кори една върху друга и се поставят върху снопчета от дървени шишчета, за да придобият вълнообразна форма. Пекат се на 180 градуса до златисто.


2.Кремът се приготвя от смлени сварени кестени, мед, крема сирене, разтопен шоколад и ром. Шприцова се върху изпечените кори. При поднасяне десертът се поръсва с канела.




1 коментар: