Продукти:
Пилешко месо - 400 г
Ориз - 100 г
Масло - 30 г
Лук - 1 глава
Моркови - 2 бр.
Магданоз - 1/2 връзка
Застройка:
Яйца - 1 бр.
Кисело мляко - 30 г
Лимонов сок от 1/2 лимон
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и се нарязва на парченца.
2.Нарязаният лук и настърганите моркови се запържват в масло и малко олио. Добавя се оризът, сместа се разрежда с пилешкия бульон от свареното пиле и се овкусява. След като оризът се свари, супата се разбърква с нарязаното пилешко.
3.Застройката се прави от посочените продукти и при непрекъснато бъркане се излива в горещата супа.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар