Продукти:
Патладжан - 1 бр.
Лук - 1 глава
Моркови - 2 бр.
Червени чушки - 2 бр.
Домати - 2 бр.
Кервиз - 1 стрък
Зехтин за готвене - 30 мл
Масло - 30 г
Магданоз - 1/2 връзка
Чесън - 2-3 скилидки
Сол, черен, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Патладжанът се обелва и се издълбава с лъжица, за да му се придаде кръгла форма. Другите зеленчуци се нарязват на ивици.
2.В тиган на котлона се слагат маслото и зехтина, загряват се и в тях с малко вода се задушават лукът, морковите, чушките, кервизът, патладжанът и доматите.
3.Овкусяват се с настърган чесън, сол и черен пипер и се поръсват с магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар