Продукти:
Ягоди - 400 г
Сметана - 100 мл
Бишкоти - 10-12 бр.
Захар - 100 г
Желатин - 20 г
Прясно мляко - 100 мл
Ванилия - 1 бр.
Мед - 15 г
Начин на приготвяне:
1.С една част от нарязаните ягоди се облепват малки формички, покрити с кухненско фолио.
2.Бишкотите се начупват на парченца и се поръсват с прясно мляко, разбъркано с мед и ванилия.
3.Останалите ягоди се смилат със сто грама захар, леко се затоплят и се разбъркват с разтворен желатин. Сметаната внимателно се добавя към пюрираните ягоди. Целта е с нея да се получат шарките на пастичките. Към тази смес се слагат и бишкотите.
4.Формичките се пълнят с ягодовия крем и бишкотите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар