Продукти:
Брашно - 500 г
Мая - 20 г
Прясно мляко - 200 мл
Яйца - 2 бр.
Олио - 30 мл
Сол - 5 г
Захар - 50 г
Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1.Маята и захарта се разтварят в затоплено мляко и се разбъркват с част от брашното. Сместа втасва за 30 минути.
2.С останалите продукти се замесва меко тесто, което също трябва да втаса за около 1 час.
3.Взима се малка част от тестото, изтегля се на фитил, леко се усуква и се връзва на възел. Пуска се в силно нагорещена мазнина. Розичките се пържат до готовност.
4.Поръсват се с пудра захар. В рецептата са поднесени със сладко от череши.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар