Продукти:
Марули - червена и зелена
Рукола - 100 г
Червено цвекло - 2 бр.
Зелени пера от лук
Сварени яйца - 3 бр.
Сусамено семе - 30 г
Зехтин - 30 мл
Лимонов сок - 10 мл
Сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
1.Сварените яйца се обелват и се поставят в разтвор от вода и сок от червено цвекло. Така те придобиват розов оттенък.
2.Марулите се нарязват и се разбъркват с руколата и настърганото цвекло. Поръсват се със сусам, който предварително е запечен на сух тиган. Добавя се дресингът от зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер.
3.Оцветените яйца се нарязват на колелца и заедно със салатата се подреждат в подходящ поднос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар