четвъртък, 5 юни 2014 г.

Тиквички с ориз






Продукти:

Ориз - 150 г
Тиквички - 500 г
Лук - 1 глава
Домати - 2 бр.
Моркови - 2 бр.
Чушки - 2 бр.
Чесън - 2 скилидки
Копър, дивисил
Сол, черен пипер
Зехтин за готвене

Начин на приготвяне:

1.Тиквичките се обелват и една от тях се нарязва по начина, показан на снимката.




Резените се нареждат в центъра на подходяща тава.
2.Нарязаните зеленчуци се запържват, добавят се оризът и подправките. Оризовата смес се слага между наредените резени от тиквичката и се залива с подсолена вода. Пече се на 180 градуса до омекване на ориза. Готовото ястие се поръсва с дивисил.


Няма коментари:

Публикуване на коментар