Начин на приготвяне:
1.Лукът се обелва и се слага във вряща подсолена вода за 5 минути. Така се отнема от неговата лютивина. След охлаждане с остър нож се реже на кръст, като не трябва да се стига до края.
2. Листенцата се разделят и се овкусяват със сол, черен пипер и зехтин. Сърцевината може да се отдели и в средата да се шприцова плънка. Тя може да съдържа крема сирене, извара и др. Така лукът може да се поднесе като предястие.
Цвете се прави и от суров лук:
Начин на приготвяне:
1.Лукът се обелва и се отрязва малка част от двете страни.
2.С остър нож се реже на кръст.
3.Слага се във вода с лед за около 1 час, за да се разтворят листенцата на цветето.
Това цвете от лук е подходящо за аранжиране на различни видове салати, след като се овкуси със сол, оцет и зехтин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар