Продукти:
Пармезан - 200 г
Сусамови и макови семена за поръсване
Мащерка
Начин на приготвяне:
1.В тава с кухненска хартия се оформят кръгчета от настърган пармезан. За да бъдат еднакви, това се прави с метален ринг. Поръсват се със сусам.
2.Пармезанът се пече на 180 градуса за 4 минути, след което се поръсва с маково семе и мащерка.
3.Под всяко кръгче се слага по едно дървено шишче, върхът на което е покрито с малко от настъргания пармезан. Пекат се още една минута и след като се охладят и станат хрупкави, се поднасят в малка ваза. Шишчетата могат да се сложат още в началото, но те ще потъмнеят от високата температура.
Пармезанът е италианско твърдо сирене с много богат вкус. Името му е Пармиджано Реджано и произлиза от региона, в който се произвежда. Добавя се към пици, спагети, сосове и др. Отлично се съчетава и с плодове - напр. круши и смокини. Със соленките могат да се украсят и салати.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Няма коментари:
Публикуване на коментар